Čo je imunita?

24.08.2005 Celý región

Imunita je odolnosť, schopnosť živého organizmu zneškodniť nákazu. Človek je imúnny, pokiaľ je necitlivý voči určitej látke alebo vyvolávačovi choroby. Imuni...
Imunita je odolnosť, schopnosť živého organizmu zneškodniť nákazu. Človek je imúnny, pokiaľ je necitlivý voči určitej látke alebo vyvolávačovi choroby. Imunita môže býť vrodená, alebo získaná. Napríklad po očkovaní, alebo po prekonaní väčšiny infekčných detských chorôb, pri ktorých organizmus vytvoril protilátky.

Imunitný systém je jedným zo základných systémov ľudského tela. Zabezpečuje hlavne obranyschopnosť - schopnosť prežiť.

Imunita je zabezpečovaná hlavne bielymi krvinkami a ďalšími látkami, ktoré migrujú v krvi a ďalej orgánmi imunitného systému (kostná dreň, thymus, lymfatické uzliny).

Porúch imunity je veľa. Vrodené poruchy imunity sú vzácne. Väčšinou sa ľuďom oslabí imunita opakovanými infekciami, nesprávnou liečbou, zlým spôsobom života a vplyvom nezdravého prostredia. Skoro vždy ide o kombináciu týchto faktorov.

Ako žije civilizovaný človek?

Vedieme konzumný spôsob života. Naše tráviace ústrojenstvo je prispôsobené predovšetkým na rastlinnú potravu, ale my jeme hlavne živočíšne produkty. Milujeme rýchle občerstvenia, vyprážané potraviny a sladké nápoje. Naopak nedostatok pestrej potravy s vyváženosťou živín nás vôbec netrápi. V potrave je potrebné zabezpečiť dostatok vitamínov a minerálov nutných k normálnej funkcii imunitného systému. Lenže my ich máme málo.

Žijeme v znečištenom prostredí, plní narkotík, liekov, umelých doplnkov v potrave, strese, neustále príjmame toxické látky zo vzduchu, jedla a vody, pijeme alkohol, fajčíme, málo spíme a nepohybujeme sa. Toxické látky narušujú rovnováhu našeho tela a oslabujú náš imunitný systém.

Je nás veľa. Poľnohospodári potrebujú vyššie výnosy, aby zarobili a ľudstvo potrebuje vyššie výnosy, aby sa uživilo a prežilo. Preto sa hnojí. Výsledkom je „ umelá“ strava, „ umelá“ voda, oblečenie, „ umelé“ ovocie, mäso.

Preľudnená planéta produkuje stále viac škodlivín. Všetky zmeny prebiehajú v dnešnej dobe veľmi rýchlo. Ľudské telo to už nezvláda. „ Raz nás prefúka“ a sme chorí. Máme klasické poruchy imunity, ale aj choroby spojené s vývojom civilizácie, ktoré sme predtým nepoznali. Stres a toxické látky sú taktiež príčinou zvýšenej tvorby voľných radikálov v organizme. Tie časom vedú ku zničeniu tkanív. Na liečbu používame lieky, ktoré ale so svojími účinkami spôsobujú nové problémy a ďalšiu nerovnováhu. To si znova vyžaduje iné lieky. Klasická medicína svojmi liekmi pôsobí na určitý konkrétny „ pokazený“ orgán, ale zbytočne a nadmerne zaťažuje iné orgány (hlavne pečeň a ľadviny). Lieky obsahujú veľmi málo (často iba 1 %) účinnej látky. Zbytok je balast, ktorý neprirodzene zaťažuje organizmus.

Používanie liekov je začarovaný kruh. Je oveľa lepšie zabezpečiť, aby vôbec nedochádzalo ku vzniku chroby, či podmienok pre vznik choroby. Preto musíme zvýšiť odolnosť ľudského tela.

Z dôvodov nesprávneho stravovania, nezdravého spôsobu života, ovzdušia a pod. , sme vlastne neustále v stave otravy. Tak vznikajú z 90 % civilizačné choroby. Ich nejčastejšími prejavmy sú: únava, opakované infekcie, dôsledky stresu, poruchy spánku. Medzi stresom, psychikou a imunitou človeka existuje tesný vzťah. Vznikajú tak mnohé autoimúnne ochorenia.
Nahromadenie nežiaducích látok poškodzuje imunitný systém, znižuje prirodzenú obranyschopnosť, je zdrojom chronickej podráždenosti, únavy a celej rady funkčných porúch. Človek je dnes náchylnejší na všetky ochorenia. Situácia je už taká, že keby sa dnešný človek ocitol v stredoveku, tak neprežije snáď jediný mesiac. Civilizácia nám paradoxne oslabila telo. Výdobytkom civilizácie je taktiež moderná medicína.
Počas života máme asi 20 štartov na rakovinu. Pokiaľ je imunita v poriadku a nemáme v sebe zrovna veľa karcinogénov, potom má náš organizmus šancu uspeť a tieto štarty prečká bez újmy.

Klasická a alternatívna medicína

Podľa genetikov sme naprogramovaní na viac než 100 rokov. Tak prečo sa ich nedožívame, keď máme k dispozícii modernú medicínu?

Farmaceutický priemysel a klasická medicína sú väčšinou proti alternatívnej medicíne. Lekári majú záujem mať hneď viditeľné výsledky svojej práce. Preto ak príde za nimi pacient s nejakým problémom, často sa zamerajú iba na tento problém a liečia ho bez ohľadu na to, že to môže mať negatívny vplyv na inú časť ľudského tela. Lekári sú zameraní na dôsledky, nie na príčiny. Lekári sú naviac pod vplyvom zložitých, v minulosti vytvorených väzieb, kedy musia pozerať na záujmy svoje, svojich zamestnávateľov, lekárske komory, svojich kolegov lekárov, zdravotných poisťovní, farmaceutických firiem a taktiež pacientov. Pacient sa nám v tom zozname ocitol na poslednom mieste. Koľkokrát sa už stalo, že pacient nebol správne liečený, pretože prevládol iný záujem, ako je vyliečenie pacienta? Zdôvodnenie: možno, že to bolo zbytočne drahé, zložité, komplikované, zaberal by miesto na lôžku niekomu inému, lekár mal aj iné povinnosti apod.

Alternatívna medicína má úplne iné princípy. Ide po príčinách ochorení. Princíp tu spočíva v nevyhnutnosti obnovy a udržania celkovej harmonickej rovnováhy organizmu. Tu sa hľadajú príčiny. Naviac pri alternatívnych postupoch si každý sám preberá zodpovednosť za svoje zdravie.

Imunologické vyšetrenia sú drahé. Pri alternatívnych postupoch dosahujeme menej zbytočných a opakovaných vyšetrení, návštev lekára a menej použitých liekov.

Máme šancu?

Imunitný systém reaguje na cudzorodé látky. Je to „ strážca“ v tele. On ale už nestačí všetko ustrážiť, keďže je veľa rušivých vplyvov. Civilizačné choroby sú dnes najzávažnejšími chorobami.

Ponúka sa otázka: Máme šancu sa z toho nejako dostať?

Môžeme sa nejako vysporiadať s opakovaným ochorením a zabezpečiť zvýšenie imunity do ďalšieho života?

Môžeme. A máme riešenie! Naše telo sa musí prečistiť a musí sa zvýšiť jeho obranyschopnosť. Musíme na ľudské telo pôsobiť celkovo.

Základom je výkonný imunitný systém.

Zo 120 000 rastlín, ktoré skúmal americký Národný úrad pre výskum rakoviny (NCI), má tis pacifický najlepšie vlastnosti na zvýšenie imunity zo všetkých rastlín.

Táto rastlina a z nej pripravený VITAL YEW je to najlepšie, čo môžeme získať z prírody. Jedná sa o usušené a rozomleté konce konárov tisu pacifického bez akýchkoľvek chemických prísad. Užívanie VITAL YEW vedie k ušetreniu peňazí - nemocenské dávky, náklady na liečenie, lieky, lekári, ušlý zisk v zamestnaní.

Prevenciou predchádzame zdravotným komplikáciam s ťažkými následkami a sociálnymi dopadmi (chorí ľudia majú aj menej peňazí).

Prečo je pre imunitu najlepší Vital Yew?

1. Pacifický tis bol overený indiánmi počas mnohých storočí. Tí nemali antibiotiká, ani iné naše dnešné moderné znalosti. Preto vo svojej prírodnej medicíne používali práve tis pacifický.
2. Je to jediný strom, ktorý obsahuje liečivé taxany.
3. Je to jediný tis, ktorý neobsahuje jedovaté taxíny.
4. Referencie tisícok spokojných užívateľov hovoria jasne.
5. Vo VITAL YEW je skå bená tradičná ľudová múdrosť starých indiánov s modernými poznatkami vedy.
6. Je to čisto prírodný produkt, bez žiadnych chemických prísad.
7. VITAL YEW klinicky skúšali v USA a Mexiku s kladnými výsledkami. Ostatné podobné produkty nie sú takto overené.

Z týchto dôvodov je tis pacifický najlepšou rastlinou na zvýšenie imunity na svete! Optimálna doba používania je 1 rok.

Kontaktujte vášho predajcu a objednajte si Vital Yew :
Spurt s.r.o. export-import, Konštantínova 6, 080 01 Prešov
tel. : 0902/974219, 0902/974218, 0907/627611
e-mail: info@spurt.sk
www.spurt.sk
 

Vyberte región

mark